Sør-Gudbrandsdal Paintballklubb

Living life at 300fps

Frequently asked questions (FAQ)

Q: Hva er paintball?
A: Paintball begynte på 70-tallet gjennom jordbruksdepartementet i Nord-Amerika. Paintballmarkører/”guns” ble brukt til å markere trær for forskning. De samme paintball geværene ble også brukt av bønder og ranchere til å markere kyrne sine. Gutter er gutter, og bønder og skogsmenn er store gutter. Disse guttene startet med paintball for å ha det gøy, ved å markere på hverandre! Dette høres jo familiært ut med hvordan en god kamp begynner. En ting ledet til den andre og sporten paintball ble startet..

Q: Er paintball farlig?
A: Paintball er på lik linje med mange andre sporter ikke 100% ufarlig, men om man følger sikerhetsinstruksene på banen så er sansynligheten for skade fordi man beveger seg i skogen større en sansynligheten for skade fra selve paintball spillingen. Det som er viktig er at alltid sikring av markør før man går av banen og altid maske på inne på spille området.

Q: Gjør det vondt å bli truffet?
A: Noen treff kan være litt vonde, men som regel har du så mye adrenalin at du merker nesten ikke at du blir truffet.

Q: Hva trenger jeg av utstyr for å spille?
A: Du må ha markør, magasin, lufttank, maske og ball. I tillegg anbefaler vi en halsbeskytter og hansker. Joggebukse og hettegenser er et greit antrekk (maling går lett av i vask NB: Viktig å vaske før malingen rekker å tørke inn)

Q: Hvor mye koster fullt utstyr?
A: Du får komplette pakker fra rundt 1500kr, men vi anbefaler og legge litt mer penger i det, spesielt i ei god maske.

Q: Må man være i god form for paintball
A: Du trenger ikke være i spesielt god form for paintball, men det er en stor risiko for at man kan bli det om man er med å spiller mye.

 

 

FAQ'n er under utvikling, spørsmål blir lagt til etterhvert..